Etsuko Oide

Etsuko Oide er født og opvokset på øen Hokkaido i Japan, men har været bosat i Danmark siden 2006. Skelsættende for hendes kunstneriske karriere var et møde med kunstneren Yoshio Nakajima, der var en af Cobra-kunstnerne i Sverige. Han er i dag en nær ven og mentor for Etsuko Oide, og senest har de haft en fælles udstilling på Kunstgalleriet i Odense i 2010.

Etsuko Oide har en 2-årig kunstuddannelse fra Sundsgården i Sverige og havde sin første soloudstilling i 1980. Herefter uddannede hun sig til grafisk designer og arbejdede med grafisk design og illustration. Derudover havde hun sit eget designfirma i Tokyo fra 1990 og indtil 2006, hvor hun flyttede til Danmark.

Etsuko Oide arbejder mest i akryl og akvarel, men inkorporerer i visse tilfælde andre medier, som papir eller stof, i hendes værker. Hendes kunst fremstår let og fin og oftest med klare farver på lys baggrund, opdelt af en sort kontur eller streg. Man ser en tydelig indflydelse af den japanske kalligrafikunst, der dog blandes med et mere ekspressivt, men samtidigt luftigt, udtryk. Tilsammen giver disse teknikker Etsuko Oides værker et billedsprog, der nærmest virker hypnotisk eller meditativt, og alligevel er de fulde af liv og følelse i deres enkelhed.

Inspirationen fra Østen møder det enkle fra Skandinavien i Etsuko Oides kunst. Sommetider toner ansigter eller andre genkendelige elementer frem på lærrederne, mens værkerne andre gange fremstår abstrakte og med strømme af farver i bevægelse.” — Af kunsthistoriker Maria Cecilie Odgaard Jensen

Åbningstider:
Åbent efter aftale.

Kan kontaktes med mail: mail@etsukooide.com, eller send SMS til tlf. 2762 4183 
Læs mere på  www.etsukooide.com

Man kan også nyde Etsukos kunst hos Galleri V58 (Aarhus) og Kunstgalleriet (Odense) hos hvem hun er fast kunstner.

Andre værker og kommende udstillinger:
Se mere på  www.etsukooide.com

Gade & nummer:
Rørholmsgade 19 tv, kld.