Etsuko Oide

Etsuko Oides fortrukne materiale er papiret. Et medie som har fulgt Oide siden barndommen i Japan gennem de traditionelle kunstformer kalligrafi og origami. Med papiret som medie skaber Oide tredimensionelle værker, der leger med lys og skygge og som skabt af repetitioner af former, der vokser frem fra papiret. Disse tredimensionelle kompositioner skaber Oide gennem en leg og en eksperimenteren. En leg med papir som værkernes titel Kamiasobi også referer til.

Oide’s værker fremkalder en nysgerrighed og en lyst til at gå på opdagelse i hendes både enkle og komplekse udtryk og kompositioner. Denne dualitet er gennemgående i Oide’s papirværker, hvilket også kommer til udtryk i hendes udstillings titel Quiet Storm. Titlen indeholder en dobbelthed, som på fineste vis fremstår stille i deres fremtoning, men som samtidig indeholder en utrolig kompleksitet og en stormande energi.

Etsuko Oide er født og opvokset på en øen Hokkaido i Japan og har været bosat i Danmark fra 2006. Oide har en 2-årig kunstuddannelse fra Sundsgården i Sverige og havde sin første soloudstilling i 1980. Herefter uddannede hun sig til grafisk designer og arbejdede med grafisk design og illustration. Oide havde fra 1990 til 2006 sit eget designfirma i Tokyo, hvorefter hun flyttede til Danmark. I dag er hun bosat og arbejder i København.

— Kunsthistoriker Josefine Laursen

Åbningstider:
Træffes efter aftale på

mail: mail@etsukooide.com, eller SMS til tlf. 2762 4183 

Man kan også nyde Etsukos kunst hos Galleri V58 (Aarhus) hos hvem hun er fast kunstner.

Andre værker og kommende udstillinger:
Se mere på  www.etsukooide.com og etsuko_artwork (Instagram)

Gade & nummer:
Rørholmsgade 19 tv, kld.