Galleri H

Galleri Mette Hansgaard viser kunst inspireret fra de nordiske landskaber og figurative motiver fra livet
Mette er kunstner og lever af kunst og akvarelkurser online og fysiske kurser. I Galleriet kan du finde unikke malerier, akvareller, plakater, kunsttryk og keramik vaser skabt af fantasien og livet.  

Malerier inspireret af bjerglandskaber og naturens liv
Mette Hansgaard´s kunst er malet i et bredt spektrum af farver. Kunstværkerne er som farverige blandede bolsjer. Nogle er søde – andre syrlige, stærke eller på kant til det grænsesøgende. Kunstneren har senest arbejdet med temaer over livets dans, bølgende bjerge og bevægelse i naturen. Naturens dufte af blomster eller lavendler kombineret med smukke bølgende natur giver inspiration til kunstværkerne. Træer har også en stor betydning i hendes kunst. Træernes bevægelser i vinden, danner skygger, der frigiver nye møder med fantasien.

Kunstbog og censureret udstillinger
Malerierne med birketræer og nordiske landskaber har senest været vist i kunst bogen 101 kunstnere udgivet af forfatter Tom Jørgensen i året 2021/2022. Hendes akvareller med blomster har været med i den danske tv-serie ”Når ulven kommer”.  I sommeren 2021 deltog hun med tre akvareller på den censurerede H.C. Andersen udstilling. Akvarellerne blev antaget i Odense i sommeren 2021. Det var akvareller med digte fortællinger baseret på den lille pige med svovlstikkerne.

Mette er født i 1974 og har malet siden 1987. Hun udstiller løbende i kunstforeninger, på Alletiderskunst, og på Fredericia Artfestival. Mette er også aktiv i Havnegalleriet i Dragør. Hun har udsmykket et Byens Hegn på Metroprojektet i 2015 med kunstværket ”Mødet med fantasien” på 27 x 4 meter. I 2016 udsmykkede hun en kantine for DSB. I år 2000 modtog hun legater til udstillingen om Miljø, forskning og teknologi, som hun brugte tre år på. Fonde: Lund/Bugge fond, Professor Gottfried og Gerda Eickhoffs fond, Glashandler Johan Franz Ronges fond. Rejselegat fra Solarfonden. Udsmykkede fra 2002-2015 Skovvejskirken, Ballerup.

Uddannelse Hun er uddannet kunst trykker. Har modtaget undervisning hos Erik Lagoni (Privat 1998) og Daniel Goldberg. I 2017 har hun fordybet sig i undervisning på Kunstskolen Spektrum for at arbejde med ny faglig indsigt i kunsten. Følg arrangementer på https://mettehansgaard.dk/ og kontakt mig gerne for besøg i galleriet i kunstnergaden. Galleriet flytter til Rørholmsgade 10 fra den 1. april 2022.  

Åbningstider:
Weekend og hverdage efter aftale
1. søndag i måneden 12-16

Kontakt Mette Hansgaard
Telefon: +45 4268 0900
Email: metteskunst@gmail.com
Web: www.mettehansgaard.dk

Gade & nummer:
Galleri H Mette Hansgaard.
Rørholmsgade 10. kld.tv. 1352 København K.